Ayuntamiento de Rafelbunyol

Inici Festes Tradicionals
Correu electrònic Imprimeix PDF
Rafelbunyol és conegut en tota la comarca de l'Horta Nord per les seues Festes Populars que tenen lloc en la primera setmana de setembre en honor als Sants de la Pedra i la Mare de Déu del Miracle, patrons del municipi. Es tracta d'una setmana plena d'actes, entre els que destaquen, pel seu significat i la quantitat de visitants que reuneixen, la "nit de les paelles" i la "nit de disfresses".

La "nit de les paelles" congrega a milers de persones en torn al plat més típic valencià cuinat en directe pels seus comensals. Una nit en què l'Ajuntament col·labora subvencionant la llenya, l'arròs i la carn a tots els participants.

Fiesta San Antonio Abad
La "nit de disfresses", per la seua banda , mou gent de tota la comarca i els seus voltants que s'acosten fins a Rafelbunyol per a passar una divertida vetlada i ballar al so de la xaranga, transformant-se jugant a ser un altre personatge per un dia.

A més, durant l'any també hi ha altres festes molt tradicionals i arrelades en el municipi com per exemple la festa de Sant Antoni Abad. Aquesta festa es celebra el cap de setmana més pròxim al 17 de gener amb els actes tradicionals: "Plantà de la foguera a Sant Antoni", "cremà de la foguera", "coetà" i el sopar popular. L'endemà es procedeix a la benedicció dels animals, donant-se un obsequi a tots els participants en l'acte.

Rafelbunyol destaca per la seua afició als "Bous al carrer" comptant amb més de 8 penyes taurines que es disputen el portar el millor bou per als seus festejos. Aqustes festes tenen lloc els caps de setmana començant en el mes de juny ininterrompudament fins a octubre.

Així mateix, altres festivitats que cal referenciar són:

Del 15 al 19 de març Sant Josep. En el municipi, hi ha una Comissió Fallera, "El Tabalet", que durant tota la setmana s'encarrega d'organitzar els actes propis d'aquesta festa: despertà, plantà de la falla, cercaviles, mascletaes, ofrenes, etc.

La Setmana Santa i Corpus Christi. Aquest dia hi ha processó per uns quants carrers del municipi en la qual participen tots els xiquets que celebren enguany la seua Primera Comunió. En el recorregut hi ha muntats diversos "altarets" en els quals es deposita la Sagrada Forma i els xiquets realitzen l'ofrena de flors alhora que s'entonen uns càntics. A més el municipi compta amb altres festivitats, com les festes en honor a la Mare de Déu del Miracle, de la Immaculada Concepció, Sant Vicent Ferrer, etc. També podem destacar el mercat ambulant, el qual es celebra cada dijous i on es poden trobar tot tipus d'articles.

15 d'agost festivitat en honor a la "Mare de Déu d'Agost". Es celebra missa i processó. En la processó participen 8 xiquets que han celebrat la Primera Comunió enguany, portant unes llistes blaves que ixen de l'anda.

16 d'agost festivitat de "Sant Roc". Es celebra missa i Processó. A la nit vetlada.
 

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font

Ajuntament de Rafelbunyol  -  Tel: 96 141 01 00  -  Fax: 96 141 06 67
Plaça de la Puríssima, 1  -  46138  -  Rafelbunyol  -  Valencia (España)