Ayuntamiento de Rafelbunyol

Inici Llocs d'Interès
Correu electrònic Imprimeix PDF
Església Parroquial. Dedicada a Sant Antoni Abad. Raimon Escorna, instigat pels cristians que vivien en la seua alqueria de Rafelbunyol, per escriptura de l'any 1289, mana edificar una església. La primitiva Església era d'una sola nau. Quatre arcs de diafragma rebien la càrrega de la teulada moruna; en el primer dels arcs s'obria la porta principal d'entrada i estava acabat per uns adorns piramidals rematats pel "Tau" o creu de Sant Antoni Abad. En 1491, a instància de D. Pedro Exarch, el papa Innocenci VII va expedir a Roma una Butla per la qual s'erigia en parròquia independent. Aquesta Església es mantindrà fins a 1750 que comença la construcció de l'actual Església. Cal destacar que el campanar es va construir quasi cinquanta anys abans que l'Església i és completament independent de la mateixa, fet que a simple vista no s'aprecia. L'Església, en la seua forma externa, ha mantingut fins a l'actualitat la mateixa estructura, però en l'interior ha variat un poc, sobretot l'altar major. En ella es troben algunes característiques del Barroc Valencià i dins d'estes, certes influències del matemàtic Toscà.

Així, doncs, en línies generals, podem observar que es tracta d'una construcció formada per una nau central en forma de creu llatina, capelles laterals comunicades per arcs amplis, el creuer notablement remarcat per mitjà d'una cúpula o mitja taronja octogonal il·luminada zenitalment, la qual cosa li conferix una major lluminositat. El presbiteri de capçalera recta són dependències a un costat i a l'altre (Sagrario i Sagristia). A més de la il·luminació de la cúpula, la nau central es troba també il·luminada zenitalment. La cúpula, en la seua part externa, es troba decorada amb la clàssica rajola blava valenciana. El campanar, realitzat en 1705, està format per una torre rematada per un cos de campanes i la llanterna. Entre ambdós, hi ha un cos central compost de contraforts de perfil rectangular.

Casa de Canonge. Va ser construïda a mitat del segle XVII.

El Sindicat. Antic Sindicat Agrícola, fundat en el 1916 pel reverend Juan Bautista Fenollosa Alcayna: fa uns anys va ser derrocat, mantenint la fatxada original.
Actualment s'ha reconstruit i és utilitzat com a Casa de la Cultura.

Jaciments Arqueològics. Són ressenyables els jaciments arqueològics existents en el terme, sent el dels Germanells el de major importància. La seua adscripció cultural és la del poblat de l'Edat del Bronze. Els materials trobats són: dent de falç i diversos milers de comptes planes discoïdals de pedra negra. Fragments de ceràmica. Dos ganivets, una destral plana, quatre puntes de fletxa, un punxó de desecció quadrada, un pinzell, punxons d'ossos i escasses restes constructives.
 

  • Augmenta la mida de la font
  • Mida de la font per defecte
  • Disminueix la mida de la font

Ajuntament de Rafelbunyol  -  Tel: 96 141 01 00  -  Fax: 96 141 06 67
Plaça de la Puríssima, 1  -  46138  -  Rafelbunyol  -  Valencia (España)