Formulari de cerca

Comença la sisena edició del Rafel Festival
Esta edició compta amb l’actuació del grup nacional de música contemporània de Mèxic i incorpora la participació de joves intèrprets.
23/10/2017

Aquest diumenge 29 d’octubre començarà la sisena edició del Projecte Rafel Festival, una convocatòria que incorpora algunes novetats. La concentració de les huit actuacions en quatre caps de setmana, en actuacions dissabte i diumenge, però des del disseny artístic, la presència de creadors i artistes consagrats, junt amb la participació de joves intèrprets per tal de obrir-los camí i donar-los visibilitat.

 

El primer cap de setmana, Rafel Festival obrirà amb una nova producció de teatre musical original produïda per l’Ensemble d’Arts, grup resident del festival, amb suport de l’IVC (Institut Valencià de Cultura) i de l’INAEM (Institut Nacional d’Arts escèniques i Música) qui finança íntegrament l’encàrrec musical al compositor Carlos D. Perales.

 

Un espectacle per a públic familiar que relata la història d'una nena, la seua iaia i el transcórrer temporal que fa que a voltes els papers entre elles s'intercanvien. Una producció molt nostra, ja que en compta amb la participació de rafelbunyolers i rafelbunyoleres en les diferents parcel·les de la seua creació, des de la part musical, a la dramatització, passant pels textos.

 

La presència de grups nacionals i internacionals com ara l’Ensemble Sinkro  de Vitoria, els solistes del Zahir Ensemble de Sevilla, l’Ensemble Proxima Centauri de Bordeus i el grup nacional de música contemporània de Mèxic, l’Ensemble Cepromusic, li donen una dimensió de visibilitat i de credibilitat internacional al Rafel Festival fins el punt que el govern mexicà finança íntegrament l’encàrrec a la compositora mexicana Georgina Derbéz per a ser estrenat en el festival pel B3: Brouwer trio, en la celebració del seu XV Aniversari.

 

El director artístic, Miguel Angel Berbis, manifesta que aquesta edició “és la consolidació d’un projecte singular que s’ha convertit en un referent dins del món de la creació musical contemporània”. La regidora de Cultura, Alicia Piquer, per la seua part, assenyala que el festival “és una oportunitat per als qui els agrada la música de conèixer millor els compositors i intèrprets contemporanis en un espai privilegiat com és l’Auditori Rafelbunyol”.

 

En aquest enllaç teniu la informació detallada del programa: http://projecterafelfestival.ensembledarts.com/. Totes les entrades són a 3€ i es poden aquirir amb antelació a: http://www.agendarafelbunyol.com/index.html


 

Àrees