Formulari de cerca

FGV posa a la venda un bitllet commemoratiu del 125 aniversari de l'arribada del trenet a Rafelbunyol
Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha començat a distribuir una targeta de transport especial, dedicada al 125 aniversari de l'arribada del trenet a Rafelbunyol. L'empresa pública ha emés 24.300 targetes amb aquesta imatge, les quals han començat a distribuir-se en les màquines d'autovenda i en les estacions de la Línia 3 (Aeroport-Rafelbunyol).
23/10/2018

Aquest nou bitllet és vàlid per a recarregar els diferents títols propis de Metrovalencia i integrats amb altres operadors.

 

Com a part de les iniciatives promogudes amb motiu d'aquest aniversari, FGV ha col·laborat en les exposicions que han organitzat els ajuntaments d'Alboraia, Museros i Rafelbunyol. L'empresa pública ha aportat diversos materials del seu arxiu històric: fotografies, documents i peces originals com a rellotges, banderoles, cartells indicatius o gorres pertanyents als diferents uniformes utilitzats al llarg d'aquest període.

 

Restauració del tractor 4

 

Com a part d'aquesta commemoració, FGV ha iniciat també els treballs de restauració del Tractor 4, exposat com a peça històrica en l'exterior de l'estació de Rafelbunyol.

 

El Tractor T4 forma part de la col·lecció de material històric de FGV i va ser construït per Devís en la dècada de 1930 per a la Companyia de Tramvies i Ferrocarrils Valencians. Els seus inicis com a tractor de maniobres per a remolcar el material ferroviari del trenet estan lligats a la Segona República.

 

Després de diversos anys fora de servici, va ser restaurat i situat com a monument en 1985, any en què es va reformar l'estació de Rafelbunyol, amb l'objectiu de preservar i tindre sempre present l'evolució històrica del transport metropolità.

 

La tornada del Tractor 4 està prevista per al pròxim mes de novembre, coincidint amb la data en què es va inaugurar l'estació de Rafelbunyol, el 18 de novembre de 1893, quan complisca 125 anys.

Àrees