Formulari de cerca

Estrena de "Good Bye, Mister Marshall", història viva de Rafelbunyol
L'Ajuntament de Rafelbunyol, juntament amb Besafilms, estrenaran aquest divendres, 6 de juliol, el documental "Good Bye, Mister Marshall", rodat en el municipi i on han participat molts veïns i veïnes de Rafelbunyol.
3/07/2018

En 1953 un grup de marines de la VI Flota americana s'enfrontà a l'equip local de Rafelbunyol en un partit de futbol que va reproduir, en la vida real, l'atmosfera que el film "Benvingut, Mr. Marshall" va imaginar com a ficció cinematogràfica.

Unes poques fotos són només l'inici d'aquesta sorprenent història que, explicada pels seus ja escassos protagonistes, resulta un homenatge a la humanitat i vigència històrica del film de Berlanga.

Una història que li va arribar a Ana Victoria Pérez (Besafilms), directora de cine, gràcies a Alfred Ros, el fill de l'àrbitre del partit que guardava les fotografies de l'encontre internacional, i a la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Rafelbunyol, Alicia Piquer, bolcada en la reconstrucció d'aquell peculiar esdeveniment. Per això, es van organitzar reunions veïnals per a localitzar tot el material existent sobre l'esdeveniment que aquell dia es va viure.

Tot això és el germen d'aquest documental, musicat per la banda de la Societat Musical La Primitiva de Rafelbunyol, interpretant una partitura encarregada per la productora i el Consistori al compositor local, Jesús Salvador Chapi, el qual s'estrenarà el 3 de juliol a Madrid i el dia 6 a Rafelbunyol, per a després recórrer les sales espanyoles.

El documental s'exhibirà de manera gratuïta, els dies 6 i 7 de juliol, a les 19:00 h en l'Auditori Rafelbunyol. Les entrades poden recollir-se a la Casa de la Cultura o per servientradas en http://www.agendarafelbunyol.com

Àrees