Formulari de cerca

Inauguració de l'exposició de La Línia Immediata
La Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Rafelbunyol inaugurà ahir l'exposició de La Línia de Defensa Immediata de Rafelbunyol amb la que es pretén documentar el patrimoni be·lic de la Guerra Civil que hi ha al terme municipal.
8/06/2018

L'exposició està motivada per la coincidència de l'elaboració del Catàleg de béns i immobles protegits de Rafelbunyol, com a pas previ al primer Pla General d'Ordenació Urbana, i la recent aprovació de la modificació de la Llei del Patrimoni Cultural Valencià que reconeix com a béns de rellevància local totes les restes bèliques dels municipis.

Rafelbunyol forma part de la línia Immediata, la línia Puig -Els Carassols o Línia lmmediata: una de les quatre línies fortificades que el govern de la República va ordenar la protecció de la ciutat de Valencià.

Es tracta d'una exposició on el públic podrà veure gràcies a les fotografies inèdites de José Aleixandre les fortificacions que es troben a Rafelbunyol.

El terme de Rafelbunyol acull un total de vuit fortins de la Guerra Civil i altres elements defensius complementaris situats en la muntanyeta de Germanells, un paratge de secà que és l'únic espai natural i recreatiu que perviu a la població. També allí es troba un jaciment arqueològic del neolític.

Segons la regidora de Cultura, Alícia Piquer "a més que és l'obligació de les institucions la protecció del patrimoni, el nostre objectiu és que estos béns i l'entorn en el que estan siguen focus d'atracció de turisme cultural junt amb els altres municipis que formen part de la Línia".

Àrees