Formulari de cerca

Qualitat, innovació i nous talents en la setena edició del Rafel Festival
La VII edició del Projecte Rafel Festival continua el divendres amb la posada en marxa de la gran novetat d’enguany: el “I Concurs d’Interpretació de Música de nova creació: Re_Cre@”.
10/10/2018

És la primera vegada que el festival de Rafelbunyol, especialitzat en la difusió de la música de nova creació, juntament amb el Festival ENSEMS i amb el suport de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), l'Ajuntament de Rafelbunyol, la Diputació de València i la Fundació SGAE, celebra aquest concurs, el qual ha tingut una gran repercussió entre els joves intèrprets, fins al punt de comptar amb 15 grups inscrits de diverses nacionalitats.

 

Després de la inauguració el dissabte d’aquesta edició amb "Tradició a l'Escena Contemporània & Silboberri Txistu Elkartea", un concert al qual poguérem gaudir de música de nova creació que integrava cant d'estil, electrònica, txistu, dolçaines, etc., el festival continua amb les audicions dels sis grups seleccionats durant tota la jornada de la festivitat del 12 d’octubre a l’Auditori de Rafelbunyol.

 

Una competició on els joves demostraran les seues destreses en la interpretació d’obres musicals actuals en tots els seus mitjans, ja que tenen cabuda tant la música acústica com la fusió d’arts escèniques o arts mixtes, la música electrònica i música electroacústica i l’art sonor, sota l’atenta mirada del jurat d’excepció (dos membres de l’Ensemble Modern de Frankfurt, la solista internacional Xelo Giner i el compositor Voro Garcia) que, a les 20.00 h, donarà a conéixer al grup guanyador.

 

Però el prestigiós grup de Solistes de l’Ensemble Modern de Frankfurt, un dels grups referents a Europa en la tasca de difondre les més recents creacions musicals, no tindrà tan sols la tasca de jurat, sinó que, com a mostra del creixement i la qualitat que està adquirint el Rafel Festival, tindrem el plaer d’escoltar-los interpretar a dos compositors valencians, Hèctor Oltra i Marc Garcia, els quals els solistes han triat per a interpretar el diumenge 13 d’octubre, a les 20.00 h en l’Auditori Rafelbunyol.

 

El diumenge 14 d’octubre, per segon any consecutiu, comptarem amb la participació de Joves Talents. En aquesta ocasió, tindrem a Paloma Castellar (violí), Sergi Bayarri (clarinet) i Pau Fernández (piano), joves talents de Rafelbunyol que estan perfeccionant-se a l’estranger i que mostraran les seues capacitats interpretatives amb un repertori que inclou peces de compositors consagrats.

 

A més, el mateix dia, l’artista de Rafelbunyol J. S. Chapi oferirà un xicotet homenatge al seu amic i gran artista de Vinaròs Carles Santos, qui malauradament ens va deixar l’any passat, tan sols unes setmanes després que haguera de cancel·lar la seua actuació en la nostra localitat, encarregada d'obrir la passada edició del Rafel Festival.

Àrees