Formulari de cerca

Rafelbunyol prevé el mal ús de les noves tecnologies
31/03/2017

Les regidories d'Educació i Noves Tecnologies de l'Ajuntament de Rafelbunyol, juntament amb la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives de la Mancomunitat de l'Horta Nord, han posat en marxa “PREVTEC 3.1”, un programa de prevenció d'addiccions tecnològiques que ha estat desenvolupat per la Universitat de València, a través de la UPCCA i la Consellería de Sanitat.
 
En la fase actual la intervenció consisteix en una investigació entre l’alumnat de l’IES Rafelbunyol per a, una vegada s’analitzen els resultats de les enquestes, poder programar accions concretes dirigides a l’alumnat i a les famílies.

Encara que són innegables els avantatges de les denominades “noves tecnologies” (internet, telèfon mòbil, videojocs) sobre altres formes de comunicació, informació i entreteniment, les TICs han revolucionat l'estil de vida de les persones adultes, però sobre tot el de la població menor.

Aquestes accions de prevenció a les addiccions tecnològiques s'emmarquen dins el Pla Mancomunal de Drogodependències 2017-2020, impulsat davant la preocupació consistorial i de la comunitat educativa pel fet que la població jove és incapaç de prescindir del mòbil en activitats quotidianes i fa un ús excessiu i inadequat en molts casos.

“És important conèixer els factors de risc i protecció que incideixen en el bon o mal ús d'aquestes tecnologies, els possibles senyals d'alerta davant el mal ús i les recomanacions pràctiques i estratègies preventives efectives des de l'entorn familiar i educatiu” ha manifestat Yolanda Sánchez, Regidora Delegada de la Mancomunitat.

Per la seua banda, Mireia Gimeno, Regidora d'Educació de l'Ajuntament de Rafelbunyol, ha declarat que “totes les administracions tenim la responsabilitat d'educar en ciutadania, el nou entorn tecnològic també té unes normes de convivència i el fet d’intervenir en l’IES és una oportunitat de construir espais de tolerància”. “A la vegada –afig la regidora- hem d'evitar problemes d'addicció a les noves tecnologies, que ja és un problema greu entre la joventut. L'espai digital és i ha de ser molt útil, encara que no pot ser l'únic espai, ni servir perquè les persones es tanquen sobre si mateixes. Cal apostar per l'ús i prevenir l'abús”.

Árees