Formulari de cerca

Rafelbunyol es prepara per a unes festes memorables
Com sempre que arriba agost, Rafelbunyol es prepara per a celebrar les seues festes populars i patronals, on tradició i innovació es fonen per a aconseguir el goig de tota la població. Un any que romandrà en les nostres memòries per la qualitat dels seus espectacles, com per exemple l’actuació d’Space Elephants i d'orquestres com “La Tribu” o "La Pato”.
8/08/2018

A més, l’Ajuntament de Rafelbunyol ha posat en marxa una campanya de sensibilització i acció contra les violències masclistes durant les festes. Aquesta campanya, la qual implica a les associacions festeres que atenen les barres i als bars de la localitat, consisteix en la viralització de missatges i recomanacions en cartells, torcaboques i gots, tant per a les discomòbils com per a substituir el vidre en l’operatiu de disfresses.

 

Els actes festius començaran el dijous, 30 d’agost, amb la inauguració de l’exposició “40 anys del Ball de Disfresses” a la Casa de la Cultura, una mostra en la qual podrem veure l’evolució d’aquest significatiu i multitudinari acte amb el pas dels anys.

 

A la nit, les Filles de Maria 2018 donaran la benvinguda als seus dies grans amb una nit d’albades, la qual iniciarà el seu recorregut en l’església.

 

Les Filles de Maria, el divendres dia 31 d’agost, després d’una gran despertà pirotècnica, organitzaran per als xiquets i xiquetes un gran parc infantil terrestre i aquàtic. Després, com és tradició, recorreran amb la xaranga els carrers del nostre poble amb una cavalcada.

 

A les 19:30 h, per tercer any consecutiu, l’alcalde de Rafelbunyol, Fran López, acompanyat pels festers i festeres, des de la balconada de l’Ajuntament, donarà l’inici oficial a les Festes amb el “txupinazo”. Aquest acte serà el punt de partida del ja popular «correbars», el qual conclourà amb una discomòbil a la zona de Late Creueta a càrrec de l’Ajuntament.

 

El cap de setmana de l’1 i 2 de setembre, continuaran els actes en honor a la Verge de la Immaculada, amb actes religiosos com passacarrers, ofrenes i misses, i actes lúdics com mascletàs, la macrodiscomòbil de la companyia Excelsior o l’orquestra “La Mundial”.

 

No serà fins al dia 3 de setembre quan comencen les festes populars locals amb la commemoració del “Dia de la Gent Gran”. L’Ajuntament, acompanyat per la Banda “La Primitiva” de Rafelbunyol, arreplegarà als i les majors que enguany compleixen 75 anys a la Llar del Jubilat per a acompanyar-los a la missa en acció de gràcies a la nostra Patrona, la Mare de Déu del Miracle. Després, es realitzarà un dinar de fraternitat.

 

A la vesprada, a les 18:30 h, l’Orquestra de l’escola de “La Primitiva” de Rafelbunyol oferirà una actuació als jardins de la Residència. Posteriorment es farà un bingo multitudinari a la Plaça de l’Ajuntament.

 

Per donar fi a un dia replé d’actes, a les 22:30 h, tindrà lloc un espectacle de varietats de Rosita Amores, seguit d’una Nit de Remember a la zona Late Creueta.

 

El dia 4 és un dels dies grans d’aquestes festes. La jornada començarà a les 11:00 h, amb un súper tobogan aquàtic i discomòbil amb espuma. Una divertida activitat per a majors de 14 anys i que servirà per a fer boca a la Nit de Paelles, una nit on centenars de persones preparen i degusten el plat valencià per excel·lència, amb els ingredients necessaris proveïts per part de l’Ajuntament.

 

La nit continuarà amb música per a amenitzar la vetlada. Primer, amb una discomòbil a la plaça de l’Ajuntament i, després, amb la companyia d’una xaranga, ens traslladarem a la zona Late Creueta per a ballar al ritme de l’orquestra “La Tribu”.

 

L’endemà, se celebrarà el “Dia del Xiquet i la Xiqueta”, per al qual s’han programat activitats durant tot el dia on els més menuts i menudes de la casa seran protagonistes: un parc infantil amb castells inflables, jocs d’aigua i tradicionals, un espectacle de circ, etc., per a acabar amb la coneguda “Nit del Farolet”, durant la qual farem un passacarrer pel centre del municipi, amb la banda de la Societat Musical “La Primitiva”, il·luminant els carrers amb les llums de centenars de farolets, elaborats amb carabasses, melons d’Alger i melons.

 

El punt àlgid de la jornada serà la IV Nit de Playbacks, la qual es tancarà amb l’esperada actuació d’Space Elephants.

 

La pilota valenciana, el nostre esport més tradicional, és el protagonista del dia 6 de setembre, dia en què es jugaran diferents partides de distintes categories al carrer, les quals conclouran a les 19:00 h amb una partida de professionals.

 

Però no hi haurà sols esport durant aquesta jornada. El menjar i la música també seran protagonistes amb el “IV Concurs de Truites” i el sopar popular al carrer Magdalena, amenitzat per l’orquestra “Seven Crashers”. Al voltant de les 2:30 h, la xaranga de la Colla de Tabaleters i Dolçainers l’Andana de Rafelbunyol ens acompanyarà a la discomòbil de la Zona Late Creueta.

 

I així, arribem a l'acte més multitudinari de totes les festes de Rafelbunyol: la Nit de Disfresses, el divendres 7 de setembre, amb l’actuació de la gran orquestra “La Pato”.

 

Un acte en el qual participen més de 10.000 persones i per al qual s'estableix un gran dispositiu de seguretat especial, amb excel·lents resultats en els anys anteriors, permetent als assistents gaudir de la festa amb tranquil·litat i sense incidents. La nit conclourà al voltant de les 6:00 de la matinada del dissabte, amb el tradicional repartiment de xocolate i una xaranga.

 

No obstant això, l’Ajuntament vol que aquesta festa siga apta per a totes les edats. Per això, un any més, ha organitzat un photocall i una batukada pel centre de la localitat, a les 19:00 h, amb l’objectiu que les més xicotetes i els més xicotets no participen d'un dels actes més icònics de Rafelbunyol.

 

El dissabte 8 arriba el torn dels bous, a càrrec de la Comissió Centre 2018, amb l’exhibició de tres bous cerrils a les 18:30 h, els quals s’embolaran a les 00:00 h; un acte que posa fi a les festes populars i que donen pas a les festes religioses.

 

Les festes patronals començaran amb el Dia de l’Ajuntament, el diumenge 9 de setembre, amb la festivitat de la Mare de Déu del Miracle i amb actes religiosos com la solemne missa o una processó en honor a la Patrona. A la nit hi ha preparat un Concert de la Societat Musical “La Primitiva” de Rafelbunyol a la plaça de l’Ajuntament.

 

El dilluns, 10 de setembre, les festeres dels Sants de la Pedra seran les encarregades de tot el programa d’actes en honor a Abdon i Senent, el qual començarà a les 7:00 h amb una despertà i a les 12:00 h amb una missa en el seu honor.

 

A les 18:00 h, el veïnat recorrerà els carrers del centre del municipi per a portar-li flors a la Verge, una ofrena organitzada pels Clavaris i les Clavariesses de la Mare de Déu del Miracle. Conclosa l'ofrena, els veïns i veïnes acompanyaran els Festers i Festeres dels Sants de la Pedra en la processó als patrons. A la nit, la festa continua amb l’actuació de l’orquestra “Vértigo” en la plaça de l’Ajuntament.

 

Després de 12 dies de programació, les festes arriben a la seua fi el dimarts, 11 de setembre, dia de festa local. Les Clavariesses de la Mare de Déu del Miracle homenatjaran a la patrona, la Verge del Miracle, amb un programa replé d’actes que començarà amb una despertà a les 8:00 h.

 

A les 12:00 h, tindrà lloc una missa solemne i un sermó en honor a la nostra patrona, la Mare de Déu del Miracle. A migdia, hi haurà una "mascletà" a càrrec de la pirotècnia Europlà i a la vesprada, després de recollir a les clavariesses, tindrà lloc la processó en honor a la Mare de Déu del Miracle pels carrers del centre del municipi. Un espectacle musical tancarà l’última jornada festiva.

Àrees